billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

27.1 Vernissage

bri


lördag 27.1

VERNISSAGE
BRITTA MARAKATT LABBA –
SPEGLINGAR
12:00 – 16:00

Lördag 27 januari sker vernissage av utställningen Speglingar med konstnären Britta Marakatt-Labba. Utställningen invigs av Eva Asp, chef Gävle Konstcentrum, kl 12:00. Konstnären närvarar. Konsthallen har sedan öppet mellan 12-16. Varmt välkomna!

Gävle Konstcentrum är stolta över att presentera konstnären Britta Marakatt-Labba i årets första utställning, Speglingar. Utställningen kretsar kring det konstnärliga skapandets betydelse för historiskt berättande och identitetsskapande, där Marakatt-Labbas konstnärskap agerar huvudroll. Britta Marakatt-Labba är känd för sitt sätt att skildra den samiska tillvaron genom broderade scener. Med väl valda stygn gestaltar Marakatt-Labba i broderi betydelsefulla händelser, samisk mytologi och politiska reflektioner. Linnevävens yta blir på så sätt en plats för historiskt och samtida berättande.

Britta Marakatt-Labba (f 1951) har studerat vid Högskolan för Design och Konsthantverk och är en av de konstnärer som startade den samiska Masi-gruppen som skulle komma att få stor betydelse för samisk kultur och konst. Hon har under 2017 fått stor uppmärksamhet i och med att hon deltog i den prestigefyllda utställningen Documenta 14 i med verket Historia. Hon har också nyligen belönats av regeringen med Illis quorum meruere labores, men har även mottagit John Savio-priset samt Ganneviksstipendiet år 2015.Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!