billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Digitala Höstsalongen

Nu kan du besöka hela höstsalongen digitalt! Bläddra ner eller klicka på ett namn för att komma till en specifik konstnär. Är du intresserad av att köpa ett verk? Mejla konstcentrum@gavle.se så förmedlar vi kontakt med konstnären.


titelblad

Anna Abrahamsson, Heléne Andersson, Kerstin Andersson, Anna Bonnevier, Lisa Marie-Louise Carlén, ChaosAidedDesign, Camilla Dal, Peter Endahl, Björn Engström, Lena Engström, Mahdi Farhadian Langroudi/TKY, Birgitta Gidlund, Moa Gustafsson, Daniel Hallbygård, Inger Hansson, Roland Hansson, Stefan Hessman, Elin Hjulström Lord, Barbro Hårding, Lars Höjerdahl, Beatrice Jalkelöv, Tina Jansson, Valter Johansoon/Gladstandard, Mari Jäderberg, Jonna S. Jönsson, Peter J. Kautzky, Ewa Kohlström, Annelie Krantz, Seppo Laine, Bodil Lennartsson, Sanna Lindholm, Bert Linné, Marie Löfqvist, Johan Löfström, Bia Phimkan, Maria Rosander, Jerker Svensson, Christian Trosell, Miriam Vinay, Lena Wennberg, Anna Westberg Larsson, Roland Westling, Ami Widahl och A Wikfeldt.


anna_abrahamsson

ANNA ABRAHAMSSON

SKOG TILL SKOG 1
2019, foto

Anna Abrahamsson arbetar ofta med försummade platser eller med minnesbilder och hur dessa förändras av tid och av drömmar. Materialen kan vara fotomontage, teckning, måleri och platsspecifika installationer. Senast i Esplanaden 2020, Mackmyra skulpturpark 2019 och ett gestaltningsuppdrag vid Gävle Gästhamn 2019. Fotografierna i utställningen är påbörjade 2010 i ett projekt med relationella rörelsebilder i naturen, och har nyligen plockats fram och bearbetats med redigering och idé.

Till sidans topp


helene_andersson_x2

HELÉNE ANDERSSON

THING THING
2020, vävd textil i lingarn, hänger i transparent glasstav.

Heléne Andersson är en textilkonstnär som arbetar för en uppluckring av begreppsparen konst/hantverk. I sin praktik undersöker och ifrågasätter hon hierarkiska strukturer inom området. Med ett genuint intresse för det textila materialet och i det praktiska görandet gör hon kopplingar mellan tid, rum och social tillvaro. Själv säger hon att: ”Det är viktigt att hävda betydelsen av det praktiska görandet och att se värdet i det som inte alltid låter sig formuleras i ord ”.

Till sidans topp


kerstin_andersson

KERSTIN ANDERSSON

(Från vänster)

LINEA
2020, bomullstyg och tråd

LINGON (UR SERIEN SKOGSBÄR)
2020, bomullstyg och tråd

Jag har provat på många hantverk i olika material, mest inom textila områden, och gått yrkesutbildningar inom väv, sömnad och broderi. Senare år har jag gått utbildningar i ArtQuilt, bla masterclass med Jette Clover, Elsbeth Nuseer-Lampe och Mirjam Pet-Jacobs. Jag målar med tyg och tråd istället för färg och pensel.

Till sidans topp


anna_bonnevier

ANNA BONNEVIER

(Från vänster)

JAG ÄR HÄR NU
2018, akryl på duk

TISDAG EFTERMIDDAG
2018, akryl på duk

Anna Bonnevier (f 1981 i Gävle) bor och arbetar i Göte borg. Hon har en kandidatexamen i Fri konst från Kunstakademiet i Trondheim 2007. Hennes konstnärliga arbeten utgår ifrån olika lager av personliga erfarenheter i hennes vardagsliv. I olika situationer och rum tecknar hon ofta sig själv uppifrån och på håll. Att växla perspektiv och se på sig själv med distans ger henne möjligheter att prova olika förhållningssätt till vem hon är och det liv hon lever.

Till sidans topp


lisa_carlen

LISA MARIE-LOUISE CARLÉN

TILLSAMANS
2020, stengods och beläggning av järn, rost

Att skapa är som varma hallon på vaniljglass! Varmt-kallt-längtan-saknadförväntan och tillfredställelse. Jag skulpterar och bränner i stengodslera och målar med olja på duk. Jag drivs av nyfikenhet och att ständigt försöka utveckla mig. En önskan är att lyckas med att få fram ärlig känsla i allt som skapas. Det finns en story i allt.

Till sidans topp


chaosaideddesign

CHAOSAIDEDDESIGN

HÖJ SKATTERNA
2020, installation

ChaosAidedDesign är ett kollektiv där helt nya resurssnåla, gördetsjälv-metoder konstrueras. Visionen med gruppen är att folkbilda om enklast möjliga alternativ till traditionella konstformer. Detta performativa verk visas som en installation med budskapen: a) att alla kan mycket enkelt börja massproducera sina egna tryckta affischer, b) åsikten att konstverk bör förmedla en relevant ambition eller ett politiskt budskap, c) allas vårt gemensamma framtida samhälle skulle bli bättre av högre skatter.

Till sidans topp


camilla_dal

CAMILLA DAL

(Från vänster)

ANKSKIT
2020, stickning

ORDEN
2020, stickning

SMÄRTAN
2020, stickning

Jag arbetar i olika konstnärliga tekniker, bland annat textil, där intresset för hantverk får möta min lust till improvisation. Inspirationen kommer från folkkonst, klädesplagg, klotter och gatukonst. Materialet har jag ofta fått eller hittat på loppis, så det kan finnas en slumpmässighet i valet av färg och material. Jag utforskar möjligheten att klottra och vara spontan i långsamma tekniker som stickning och virkning och arbetar helst fritt och utan förlaga.

Till sidans topp


peter_endahl2

PETER ENDAHL

TJIKKO
2019, metall

Peter arbetar främst med måleri och metallskulptering i sin konst. Han har haft ett flertal utställningar, uppdrag och stipendier genom åren. Han arbetar också ibland med installationer, performance och video. Oftast blir det med akrylfärg på duk eller pannå och även storformat. Metallarbetena är handgjorda med hjälp av svets och redskap som behövs för att forma och arbeta med metall. Hans yttryck går oftast mot det industriella och mörka, med drag av expressionism.

Till sidans topp


bjorn_engstrom

BJÖRN ENGSTRÖM

(Uppifrån från vänster)

ARKITEKT
2020, stengods

SAK
2020, stengods

OVAL
2020, stengods

Till sidans topp


lena_engstrom

LENA ENGSTRÖM

(Från vänster)

LOCKED DOWN
2020, fotografi

AQUARIUS
2020, fotografi

Mina motiv hämtar jag ofta i naturen. Genom kameran ser/undersöker jag livet och landskapet i ett nära perspektiv.

Till sidans topp


mahdi_farhadian_langroudi

MAHDI FARHADIAN LANGROUDI

PERVERTED PERSPECTIVE (TRIPTYK)
2020, fotoprint (digital)

En glimt genom mitt perspektiv av den förvirring och fixering som är mitt liv.

Till sidans topp


birgitta_gidlund

BIRGITTA GIDLUND

NÄR BINA FÖRSVUNNIT
2019, metall, plast

Arbetar framför allt 3-dimensionellt i olika material. Det kan vara metall, betong, trä, wellpapp, plast eller lera. Har för närvarande en viss förkärlek för rakubränd keramik, men att skruva ihop hittegods ur hemmets gömmor är också en intressant utmaning. Motiv som inspirerar finns i livet omkring oss.

Till sidans topp


moa_gustafsson

MOA GUSTAFSSON

EN KROPPSLIG AVBILDNING AV ETT LANDSKAP
2019, keramik och Lava Sand

Moa Gustafsson (född 1991) erhöll sin Masterexamen vid Umeå Konsthögskola 2019. Hennes konstnärskap cirkulerar kring objekt och platser vi omger oss av. Hon intresserar sig för minnet dessa platser och objekt kan bära med sig och hur det påverkar oss. I en material orienterad praktik skapar hon skulpturala narrative av funna objekt, keramik och metall där den fysiska arbetsprocessen har en stor betydelse för form och gestaltning.

Till sidans topp


daniel_hallbygard

DANIEL HALLBYGÅRD

KOGG
2020, gran, furu och bomull

I skilda material och i lekfulla infall framställs tänkvärda alster som tilltalar barnet i oss och ger fart till idéer om vederkvickande äventyr hos betraktaren.

Till sidans topp


inger_hansson

INGER HANSSON

(Från vänster)

LAMMET
2020, syrafritt akvarellpapper, akryl tusch i syrafritt passpartou

HUNDEN
2020, syrafritt akvarellpapper, akryl tusch i syrafritt passpartou

URBOCKEN
2020, syrafritt akvarellpapper, akryl tusch i syrafritt passpartou

Till sidans topp


roland_hansson

ROLAND HANSSON

KUNSKAPENS TRÄD: …SO I ATE – THE WOMEN YOU GAVE TO BE WITH ME SHE GAVE ME FRUIT
2020, collage-blandteknik-duk på spännram

Bildhuggare kallar jag mig men arbetar också med måleri, grafik och collage. Det kan man se i mina utställningar – Skulpturlek-Feministen Jesus – och offentliga verk som Folkrörelsernas möte i Gysinge-PRO.

Till sidans topp


stefan_hessman

STEFAN HESSMAN

JAKTTORN 3
2020, foto

Finner mina modeller ute i naturen och kameran är min pensel. Är en amatör fotograf som tycker om att vara ute i naturen och skapa med kameran. Provar långa slutartider och Icm teknik (intentional camera movement) för att skapa trolska och suggestiva bilder. Tycker att man får fram känsla mer i de svart/vita bilderna.

Till sidans topp


elin_hjulstrom_lord

ELIN HJULSTRÖM LORD

SECRET VILLAGE
2020, färgad skumplast

Jag har alltid varit fascinerad av det imaginära och vad som händer när orealistiska miljöer och företeelser krockar med verkligheten. Känslan av att se något nytt och oväntat. Vissa söker efter detta i stora rumsliga installationer, men i ett miniatyrformat där betraktaren själv får leta sig fram till oväntade och dolda objekt blir upplevelsen närmare och mer intim.

Till sidans topp


barbro_harding

BARBRO HÅRDING

MARIA OCH KONRAD
2020, tusch och akvarell

Jag är 69 år och har efter pensioneringen gått 3 år på konstskolan i Gävle. Jag inspireras av naturen och drömmar och målar i tusch, akvarell och olja samt tillverkar objekt i keramik.

Till sidans topp


lars_hojerdahl

LARS HÖJERDAHL

WIND SO SOFTENING ABOUT
2020, digital

Verksam sen mitten på 60-talet med måleri och fotografi. Senare (2003) via Institutet för digitala konstarter, IDKA, utbildning i Elektroakustisk musik, Ljudkonst, Videokonst och Digital Bildkonst. Juryuppdrag inom Fotografi. Även Poesi genom dåvarande STIG, en antologi. Driver Text:Studio.

Till sidans topp


beatrice_jalkelov

BEATRICE JALKELÖV

(Från vänster)

EN STJÄRNGOSSE
2020, olja på papper

BEKYMMERSLÖS
2020, olja på mdf

THESE ARE THE SHOES I WEAR; WHEN I RUN FROM THE DEVIL
2020, olja på mdf

I min konst undersöker jag en nedbrytning av det osynliga hindret emellan situation, tillstånd och vad som försiggår bakom det vi ser. Går nu mitt tredje år på Konstskolan.

Till sidans topp


tina_jansson

TINA JANSSON

HITLER OCH JAG
2019, grafik

Att jobba intuitivt att kanalisera det jag tar in utifrån och göra det till ett konstverk. Detta verk kom till när jag befann mig på ett torg i valtider. Sverigedemokraterna hade sin valstuga på torget. Ballonger godis och app- låder. En mamma med sin dotter hon höll hennes hand och i den andra höll hon en ballong den var blå med bokstäverna SD. Det var starten på detta verk.

Till sidans topp


valter_johansoon

VALTER JOHANSOON

(Från vänster)

HELIG HIERARKI
2020, olja på kanvas

HUR LYDER EKVATIONEN OM SPIRITUELL DUALITET?
2020, olja på mdf

FYRTORNET
2020, olja och kol på kanvas

Mitt konstnärskap handlar om fantasi. En egen värld som byggts upp av det visuella medium jag valt att uttrycka mig igenom. Den värld som jag skapar bottnar i det undermedvetna med en drömartad logik som ger upphov till en surrealistisk typ av symbolism.

Till sidans topp


mari_jaderberg2

MARI JÄDERBERG

FRAGMENT
2020, keramik (cement/armeringsjärn)

Som konstnär arbetar jag gärna och oftast interaktivt med människor stora som små. Verken jag har ställt ut är oftast summan /kommentarer av/på de interaktiva möte jag/vi haft. I dessa Corona tider gick det inte att arbeta interaktivt så jag har i mitt verk (Fragment) inspirerats av Gävles offentliga skulpturer.

Till sidans topp


jonna_s_jonsson1

JONNA S. JÖNSSON

DOKTORERNA
2020, bläck på papper

DEN MÖRKASTE DELEN AV SKOGEN
2020, bläck på papper

Jag gillar att göra fysiska manifestationer av psykiska ting. Att konfrontera destruktiva tankemönster genom att teckna dem som varelser och invånare i kusliga dalen. Bläck och papper är mitt föredragna arbetssätt, men tack vare mitt ganska nystartade deltagande på konstskolan i Gävle får mina obehagligheter numer ta form i samtliga medium.

Till sidans topp


peter_j_kautzky

PETER J. KAUTZKY

POPPELALLÉ, VANDRING LÄNGS FÄLTET
2019, akrylmålning på duk

Arkitekt- måleri- och skulpturstudion, Wien. Grafik, olja, akryl, akvarell skulptur. Samlingsutställningar från 1966. Första separatutställningen i Gävle 1984, utställningar i Sverige och utlandet. Urval offentliga uppdrag: Marmorräcke Stadshuset Sandviken 1965. Ridå ”Starkare tillsammans” Folketshus Gävle 1980. Stålrelief ”Idrott” Kastvallen 1982. Stålrelief ”Sprinters” Nynäsvallen 1984. Blyinfattat fönster Hille Fg. Mikaelsgården Valbo 1993. Relief ”Traffic” Gävle 1999. Medlem NAS, GKG.

Till sidans topp


ewa_kohlstrom

EWA KOHLSTRÖM

SNÖKRÅKOR
2019, Akryl

MISSING CAT
2020, Akryl

Började måla i olja tillsammans med min Morfar redan 1953 då jag var 8 år. Har sedan målat i olja fram till för cirka 8 år sedan, då jag gick över till akryl eftersom det inte luktar lika mycket. Målar oftast sådant som inte finns. Det som finns kan man ju fotografera i stället. Så snart jag har lite tid över tar jag fram staffliet och spiller färg lite här och där i köket.

Till sidans topp


annelie_krantz

ANNELIE KRANTZ

ELEGI
2020, broderi och akryl

Konstnär, född 1975, arbetar oftast med textila material och tekniker samt måleri. Intresserar mig för stygn, rytm och färg som rinner. Rymd, sönderfall och struktur.

Till sidans topp


seppoi_laine

SEPPO LAINE

(Från vänster)

ETT
2020, akryl, sprayfärg, blandmaterial på duk

TVÅ
2020, akryl på duk

TRE
2020, akryl på pannå

Samhällsvetare, estet. Studiecirklar i ABF, tack kära konstnärer studiecirkelledare. Tidigt tog abstraktion över för min del, avbildningen av saker som de är, får fotografin sköta om. Men att ta en pensel och en färg samt kanske nåt som råkas finnas till hands, eller jaga en dröm, en idé om en form och låta den bli den gestaltning som känns färdig har blivit min grej. Jag hittar inga titlar till verken som känns autentiska, känslan sitter i stunden och allt är öppet för tolkningar.

Till sidans topp


bodil_lennartsson

BODIL LENNARTSSON

PELLE PLUTT
2020, olja på duk

Bodil Lennartsson född 1948 i södra Dalarna Utbildad på Konstlinjen i Gävle 1967-1969 och 1982. 13 separatutställningar och ett stort antal samlingsutställningar. Gävleborgs länskonstförenings stipendiat 2018. Medlem i Gävle konstgrafiker sedan 2006.

Till sidans topp


sanna_lindholm

SANNA LINDHOLM

(Från vänster)

PELARE
2018, björk och blyerts

RODNADEN
2018, björk och rouge

STÖDET OCH ARAPAIMAN
2018, gran, lind, pigment och lack

Imaginära och upplevda element smälter samman i abstrakta och figurativa gestaltningar kopplat till tillväxt, det förgängliga och förgångna. Genom att arbeta i en växelverkan mellan det abstrakta och figurativa intresserar jag mig för att undersöka informationsutbytet som framträder i mötet mellan skulpturer. En väsentlig strategi i mitt arbete är att omvärdera relationen mellan skulpturer, där tillåts materiella historier, meningar och idéer leva i ett tillstånd av aktivitet och föränderlighet.

Till sidans topp


bert_linne

BERT LINNÉ

KÄR LEK
2019, trä

Pensionerad bibliotekarie. Konststuderande på Gävle konstskolan 2012 – 2015 Kom sent ut som konstnär, arbetar med de flesta uttryck; måleri, teckning,keramik, järn, trä, video, ljud och bild, texter egna och andras.

Till sidans topp


marie_lofqvist1 marie_lofqvist2

MARIE LÖFQVIST

CLOWN-JAG
2020, Olja

KARWENDELS
2019, Akryl

UTSIKT FRÅN BRAUNECK
2019, Akryl

Alltid varit kreativ och provat på flera olika konstnärliga tekniker. Började med svart-vitt men har mer och mer gått över på färg. Skapar idag mest i olja, akryl och högtrycksgrafik.

Till sidans topp


johan_lofstrom

JOHAN LÖFSTRÖM

BYGG
2020, diptyk, olja på duk

Bosatt i Gävle sedan 1999, ordförande, intendent, kreativ ledare för IDKA Kulturkiosken och en rad olika kreativitetsfrämjande konstprojekt i kommunen, sedan 2016. Prisbelönt i en internationell kreativitets-tävling, delad andraplats i OpenIdeas, arrangerad av Sony, WWF och IDEO, 2010-2011. Dubbelt prisbelönt för produktionen av en animerad graphic novel ”Deserted Walk”, 2011 Exit kortfilmsfestival, Gävleborg.

Till sidans topp


bia_phimkan

BIA PHIMKAN

RÖTTERNA
2020, keramik

Allt som skapas är inte noga planlagt, för vart tar spontaniteten vägen då? Impulserna måste få bidra på sitt sätt, jag vill inte alltid vara så kontrollerande med mig själv. Jag finner det utvecklande och inspirerande på samma gång när jag kan studera det som skapats. Materialen ger mig då stundtals nya uppslag och inspirerar till nya idéer. Stor fokus kommer ledande från min fysiska aktivitet och närvaro. När planering tynar låter jag kroppen och händerna styra. De får leda mig in i en ny resa.

Till sidans topp


maria_rosander

MARIA ROSANDER

BOMBUS
2020, kollage/papper

SURR-SURR
2020, kollage- papper

FRÅN MARS TILL SEPTEMBER
2020, kollage/papper

Jag är en kreativ person som så länge jag kan minnas har mixtrat och mixat färg, form och mönster i olika, ofta blandade, tekniker. Jag utgår från naturen och min syn på en hållbar framtid i mitt skapande. Utbildning: Bild och Form 90 hp vid Uppsala Universitet samt vecko/helgkurser. Tidigare medverkan: Teckning 2020, Konsthallen Sandviken.

Till sidans topp


jerker_svenssonjerker_svensson2

JERKER SVENSSON

SKAPLIGT SKÅPLIKT BJÖRK
2018, trä

SKAPLIGT SKÅPLIKT ASP
2019, trä

SPILLD MANNAKRAFT
2019, trä

Naturen och särskilt skogen, träden och träet genomsyrar mitt liv och mitt skapande. Det har även blivit mitt levebröd. I serien ”Skapligt Skåplikt” har jag försökt ta in en bit skog i vardagsrummet i form av det specifika trädet. Barken är orörd med sina mossor och lavar. Inuti syns och känns det bearbetade träet. Varje träd har sin yttre och inre karaktär likt människan. Mobilen ”Spilld Mannakraft” är en kommentar till synen på den nedvärderade textila konsten, ofta utförd av kvinnor.

Till sidans topp


christian_trosell

CHRISTIAN TROSELL

DON’T YOU SEE
2020, utskrift av digital målning

I mina bilder dras jag ofta till människan – hens kropp och beteende. Kanske jag problematiserar eller bara undersöker dess estetik. Jag använder det digitala materialet i mitt skapande.

Till sidans topp


miriam_vinay1 miriam_vinay2

MIRIAM VINAY

NO TITLE
2019, porslin

NO TITLE
2020, porslin

”Varje keramiskt föremål är en egen värld. En drabbning med verkligheten. En förflyttning. Och en önskan att föra det vidare”. Jag är keramiker med ateljé i Björke, norr om Gävle. Jag inspireras av saga och fantasi och de flyktiga ögonblick då verkligheten drabbar mig med ett ryck.

Till sidans topp


lena_wennberg

LENA WENNBERG

VINSTLISTA 2020
2020, emalj

Arbetar idébaserat i olika material och tekniker. Har drivit sociala konstprojekt med insamlingar, återbruk och workshops. Separat- och samlingsutställningar i Sverige och utomlands. Erhållit ett flertal stipendier och utfört offentliga uppdrag. Utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Gävle konstskola.

Till sidans topp


anna_westberg_larsson

ANNA WESTBERG LARSSON

GRÖNA SKUGGOR
2020, textilkollage med väv i linvarp och garn

Anna Westberg Larsson är född 1974 i Gävle. Hon arbetar i olika tekniker med målning, keramik och skulptur. Hon går andra året på Konstskolan i Gävle och fokuserar i nuläget mycket på att undersöka den textila konsten.

Till sidans topp


roland_westling

ROLAND WESTLING

MRS SADENOUGH
2020, Akryl på träfiberpannå

Jag målar och har genom åren prövat olika färger och tekniker men under de senaste åren har det nästan uteslutande varit akryl, undantaget någon akvarell då och då.

Till sidans topp


ami_widahl

AMI WIDAHL

FÖRKLÄDDA VÄLSIGNELSER I DIGITALISERINGENS VÄLDE
2018, akryl och sand på duk

Född 1953 i Kalmar och bosatt i Gävle. Jag ville bli konstnär redan som tonåring och har de senaste 15 åren levt ut den drömmen. Jag har haft många utställningar sedan 2006. Jag arbetar på intuition och följer impulser, vilket gör att jag aldrig vet hur ett verk ska sluta. Jag har gått i lära hos Pär Kock i Gävle annars är jag mest egenutbildad genom att måla och åter måla… Hemsida: www.amiwidahl.se

Till sidans topp


anna_wikfeldt

A WIKFELDT

HILMAS EXAMEN
2020, koppartryckpapper hanemule 300 gram

2011 började jag en kvällskurs på Gävle Konstgrafiker vilket sedan ledde till medlemskap 2014. Att jobba med olika grafiska tekniker ger mig mycket, eftersom det är ett gammalt ”hantverk” och att bilden växer fram i den grafiska processen. Bilden visar min farmor som utbildade sig till mejerska i Storvik i början av förra sekelskiftet. Hon kunde då ta hand om mjölken, göra smör och ost på större bondgårdar.

Till sidans topp

Foto: Michael TebinkaSkriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!