billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Föreläsning ABOUT: THE BLANK PAGES

 

8/3, Internationella kvinnodagen.

FÖRELÄSNING
ABOUT: THE BLANK PAGES

Tisdag 8 mars, kl. 18.30. Furusalen, Silvanum. Fri entré. 

EvaMarie Lindahl berättar om det konstnärliga projektet About: The Blank Pages som hon gjort tillsammans med den danska konstnären Ditte Ejlerskov och som försöker rätta till den mansdominerade konsthistorien. About: The Blank Pages undersöker en specifik bokserie, utgiven av det tyska bokförlaget Taschen, som består av ett hundratal böcker om konstnärer där endast fem av böckerna är om kvinnor.

Ejlerskov och Lindahl ifrågasätter denna mansdominerade utgivning med att inte bara ge förslag på 100 kvinnliga konstnärer till Taschens bokserie utan har också tryckt upp 100 fysiska bokförslag. Men där de böcker som Taschen gett ut innehåller text och bild så innehåller de böcker som Ejlerskov och Lindahl föreslår blanka sidor i väntan på att fyllas med det innehåll konsthistorien negligerat.

Lindahl kommer att visa bilder från projektet och berätta om arbetet med böckerna plus ge exempel på hur hon arbetar med vad hon kallar för konsthistorieaktivism i sitt konstnärskap.

Projektet har omrapporterats i fransk, svenska, portugisisk, spansk, dansk, amerikansk och brittisk tv och radio, och är på permanent display i Sao Paolo på MASP.  Just nu går det även att att se på Arken utanför Köpenhamn.

Läs mer om projektet här

 

Vänligen anmäl ert deltagande till malva.molund@gavle.seSkriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!