billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Gävle Konstcentrum

 

Gävle Konstcentrum är en del av Gävle kommun och en plattform för svensk och internationell samtidskonst. Publiken möter samtida konst genom en verksamhet som bidrar till diskussion och förståelse för samtidskonstens historiska, sociala och kulturella sammanhang. Samtidskonst utgår från ett idébaserat förhållningssätt och skapar möjligheter att kritiskt reflektera kring den tid och det samhälle som vi lever i.

Gävle Konstcentrums verksamhet består av en konsthall med cirka fem tillfälliga utställningar per år och en omfattande konstpedagogik och programverksamhet. I konsthallen produceras nya konstprojekt i nära samarbete med konstnärer och i vissa fall i samarbete med andra curatorer och samtidskonstinstitutioner. Gävle Konstcentrum ansvarar för konst i det offentliga rummet, vilket bland annat innebär projektledning av nya offentliga konstverk i anslutning till kommunala fastigheter samt på allmän plats. Gävle Konstcentrum ansvarar även för kommunens konstsamling och handlägger därutöver en rad andra konstfrågor, bland annat stödet till det lokala konstlivet inom Gävle kommun.

På Gävle Konstcentrum utvecklas konstprojekt med kunnighet och lyhördhet för konstens villkor. Vår ambition är att släppa fram konstens förmåga att utmana perception och konvention, för att på så sätt undersöka och expandera vår bild av världen. Vi vill skapa förutsättningar för oväntade möten och bidra till öppnare strukturer för ett mer demokratiskt samhälle. I mötet med publiken vill vi främja intresset för samtidskonsten genom engagemang och delaktighet samtidigt som vi aktivt verkar för att vara en plats för kritisk reflektion.

Gävle Konstcentrum ingår i enheten Konst och Kultur och är en del av Kulturavdelningen inom Sektor Livsmiljö, Gävle kommun. Sedan våren har Gävle kommun ett nytt kulturpolitiskt program. De regionala och nationella kulturpolitiska målen är vägledande för kommunerna.Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!