billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Jury 2020

JURYN


anastasia-ax

ANASTASIA AX

Mitt konstnärskap präglas av en blandning av performance, installation, skulptur och ljud. Återkommande tema är utforskandet av aggressiva uttryck och hur de kan transformeras till kreativa verktyg. Ett sånt verktyg är expansion. Genom att på ett brutalt eller subtilt vis ockupera och expandera platser försöker jag bryta imaginära och fysiska gränser för att på så vis upprätta en levande dialog med publiken.

En annan en aspekt av min processorienterade arbetsmetod innebär samarbeten med bland andra ljudkonstnärer och arkeologer. Arbetet med arkeologer har fungerat som en vårdande och strukturerad kontrast till mina oftast uppslitande och efemära installationer. Som en ytterligare aspekt av energin i aggressionen finns rummet och arkitekturen som viktiga medspelare i det att mina installationer ställer sig i konflikt och dialog till dessa.

För snart 3 år sedan (i slutet av 2017) visades min utställning ”Copyright” på just Gävle Konstcentrum.

Anastasias kommentar om juryarbetet:
Rolig och inspirerande upplevelse. Så mycket kreativitet och bredd i ansökningarna, vilket gjorde arbetet utmanande och spännande. Tycker verkligen att Höstsalongen är viktig för att den är inkluderande och generös, förhoppningsvis kan den ge inspiration till Gävlebornas egna tro på sin kreativa förmåga och lust!


andreas-brannstromANDRÉAS BRÄNNSTRÖM

Kyrkbyn, Gammelstad f.1989
Konstnär och musiker utbildad på Umeå Konsthögskola

Brännström arbetar med lokalhistoria som material och placera det i ett idéhistorisk kontext med konceptkonsten som berättartekniskt grepp. I sitt arbete undersöker Brännström detaljerat och grundligt såväl levnadsöden, riter, traditioner och platsers betydelse i en konstnärlig antropologisk forskning. Just nu bearbetas bland annat Alvina Söderlund, fotograf från Bygdeträsk under 1920-talets levnad och arbete, Eldspjutsdörrarna i Kyrkbyn, Gammelstad och gravdepon i Rödäng, Umeå.

Parallellt med hans arbete utgör han tillsammans med Ludvig Widman Grammis och P3-guld-nominerade Väckelseacid-duon Bottenvikens Silverkyrka på Gävle-bolaget Lamour Records.

Brännström arbetar på och driver tillsammans med Anja Örn, Sara Edström och Therese Engström Galleri Syster i Luleå.

Andréas kommentar om juryarbetet:
Att få delta i Höstsalongen 2020, om än på håll, har varit en sådan ynnest. Att jag fått ta del av allt som skapats, med en sånn bredd och kvalité är ett stort privilegium och något jag är mycket tacksam för och ser fram emot att folk i Gävle ska få möjlighet till.


maja-lena-molinMAJA-LENA MOLIN

Jag har alltid varit intresserad av konst och särskilt konst som lyfter samhällsviktiga frågor eller belyser aktuella händelser lokalt och globalt. Detta intresse tog mig till Gävle där jag under en period arbetade på Gävle konstcentrum- som är en superviktig samhällsröst och plats för konst!

Jag är utbildad vid Konstfack i Stockholm, Universität der Künste, Berlin och Stockholms universitet. Märkligaste utställningen jag gjort (hittills) visades i ett gammalt hamam i Skopje, Makedonien, men att få hänga Västerbottens konstsalong är också en upplevelse. Har bl.a arbetat vid Museum Anna Nordlander, Skellefteå, Västerås konstmuseum och nu Södertälje konsthall.

Maja-Lenas kommentar om  juryarbetet:
Höstsalong 2020 är full av energi. Konsten är någonting som ständigt söker nya riktningar. Min förhoppning är att urvalet starkt skildrar den kraft som konsten ger!Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!