billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Utställningar

seywan_hemsida

Lördag 17.10
VERNISSAGE
kl 12.00 och kl 14.00, Gävle konstcentrum

Utställningen invigs av Sofia Nohrstedt, kulturchef Gävle kommun. Fristadskonstnär Seywan Saedian finns på plats under vernissagen.

Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Mejla anmälan med fullständigt namn samt vilken tid ni önskar gå till: malva.molund@gavle.se


 

SEYWAN SAEDIAN – MED ÖPPET HJÄRTA
17.10.20 – 31.10.20

Under en tvåårsperiod har den kurdiske multikonstnären Seywan Saedian haft en fristad i Gävle. I samband med utställningen Med öppet hjärta som visas 17–31 oktober på Gävle Konstcentrum når fristadsperioden sitt slut.

Det har varit lärorikt och glädjande att följa Seywans etablering i Gävle och Sverige och se hans konstnärskap växa. Genom hans konst och gärning har vi fått ta del av berättelser om hur tillvaron ser ut för kulturskapare i världen – i en tid då demokrati och yttrandefrihet inte kan tas för givna.

”I slutet av år 2018 via ICORN kom jag och min familj till Sverige och Gävle stad. Det här var den längsta resa under vår tjugoåriga flykt. Tidigare har vi bott i de andra delarna av mitt hemland som ligger under ockupation av Turkiet, Irak och Iran, så detta var egentligen första gången vi lämnade vårt land.

Vi är en konstnärlig familj som under alla omständigheter har ägnat oss enbart åt konst och konstskapande verksamhet. Och vi har lyckats skapa en hel del betydelsefulla konstverk.

Efter att ha tillbringat fyra år i Turkiet ville man inte förnya vårt uppehållstillstånd och vi tvingades ännu en gång till flykt. Sverige öppnade famnen och kallade på oss. Jag måste erkänna att bemötandet vi fick i Sverige var den första och enda gången vi togs emot någonstans med respekt och värme, vilket gjorde att jag blev chockad. Ett kallt land som under en kall årstid tog emot oss med öppet hjärta, ett varmt omfamnande och ett stort hem för oss att leva i.

Under vår tid här har vi råkat ut för en del stora och små problem, så som livet ter sig för de flesta människor – men skillnaden från tidigare är att vi nu inte är ensamma om det och viktigast av allt är att vi längre inte är rädda. ” 

– Seywan Saedian, fristadskonstnär Gävle kommun

 

 


 

Viktig information om hur utställningen hanteras och påverkas av situationen med COVID-19:

Gävle kommun och Gävle Konstcentrum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset. Följande åtgärder och förhållningsregler vidtas i samband med kommande utställning:

– Vi kommer erbjuda visningar i samband med utställningen. Begränsat antal platser, först till kvarn.

– Vår utställningsshop är borttagen för att minska smittspridning.

– Vi kommer att tillåta max 15 besökare i utställningen samtidigt. Vi ber er besökare att ha överseende med detta och hålla avstånd till varandra i konsthallen. Åtgärden kan innebära att viss väntetid uppstår. Planera gärna in extratid om möjligt i samband med ert besök till konsthallen.

– Vi placerar ut handsprit vid ingången till konsthallen. Vänligen använd er av den vid in- och utgång.

– Vi uppmanar våra besökare att stanna hemma vid minsta symptom – för allas bästa.

Med dessa åtgärder välkomnar vi er besökare till vår konsthall på ett säkert och ansvarsfullt sätt.Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!