billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Utställningar


16.6.18-29.8.18
Free or safe / Trygg eller fri

Issa Touma och Hagop Jamkochain


Utställningen är en sammanfattning av Issa Toumas tid som fristadskonstnär i Gävle. Den uppmärksammar Toumas många aktiviteter under de två år han varit vår, Gävle kommuns, fristadskonstnär.  Vi visar ett urval av Issa Toumas verk, foton och filmer. Vi får också ta del av konstnärens  mångskiftande aktiviteter och resor under denna tid. Allt från de internationella priser och utmärkelser han mottagit, till utförda workshops inte minst i form av Art Camping-projekt. Där kommer sommarens projekt här i Gävle i samarbete med länsmuseet, att bli det tredje arbetet med barn och unga, där konsten används som utgångspunkt för att se och ta besittning av sin egen stad. I hans arbete har också ingått föreläsningar och utställningar,  i Gävle och över världen. Det arbete Issa Touma har genomfört, med sitt konstnärliga arbete som bas, allt grundat i en stadigvarande kontakt med sin hemstad Aleppo i Syrien, är ett arbete som inte endast är av konstnärlig art, utan också består av en rad faktiska resor, vilket gestaltas i utställningen.

Tillsammans med Touma kommer även konstnärskollegan Hagop Jamkochain visa sina målningar. Till skillnad från Touma stannade Jamkochain kvar i Aleppo – konsten blev Jamkochains fristad i ett annars krigsdrabbat område. Under sex år producerade Jamkochain 25000 verk. Ett urval kommer att visas på Konstcentrum. Dessa två konstnärskap möts i dialog; free or safe / trygg eller fri.

Utställningen håller på fram till den 29/8.
Konstcentrums öppettider är tis – sön 12:00 – 16:00. Fri entré.
(Sommarstängt juli).


Press om utställningen:

SVT Nyheter Gävleborg 14.6
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/issa-toumas-sista-utstallning-ny-fristadskonstnar-pa-gang

Gefle Dagblad 16.6
https://www.gd.se/artikel/gavleborg/issa-touma-tackar-for-sig-gavles-forsta-fristadskonstnar-ger-sig-ivag-pa-nya-aventyr

Arbetarbladet 16.6
https://www.arbetarbladet.se/artikel/kultur/han-tog-kriget-till-gavle-nu-tar-issa-touma-farval

P4 Gävleborg 21.6
Livereportage med Issa Touma av Andreas Hjerpe (11 min)Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!