billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Utställningar

cirkus_hemsida

CIRCUSPERSPEKTIV
CIRCUS MEETS VISUAL ARTS
19.09.20 – 04.10.20

VERNISSAGE 19.9 kl.12- 16
INVIGNING KL. 12 & 14
OBSERVERA endast föranmälan och begränsat antal platser.

Mejla malva.molund@gavle.se. Ange namn och önskad tid.

Utställningen invigs av Helene Börjesson ordförande Kultur- och fritidsnämnden Gävle kommun. Kurator Marie-Andrée Robitaille är på plats tillsammans med Hanna Krantz, enhetschef Konst och Kultur. Bistron är öppen för förtäring, Konstcentrum kommer ej att hantera eller bjuda på livsmedel.

Performance sker i samband med invigningarna kl. 12.00 och 14.00.

Varmt välkommen!

 

Under Cirkusåret 2020 arrangerar Gävle kommun en rad cirkusaktiviteter. I samband med detta har Gävle Konstcentrum givit CirkusPerspektiv i uppdrag att skapa en utställning och ett program som utforskar möjligheterna i ett möte mellan cirkuskonst och bildkonst, Circus Meets Visual Arts.

Nycirkus, eller kontemporär cirkus, ger utrymme för samarbetsprocesser, möten mellan olika discipliner och samverkan med omgivningen. Den rådande pandemin och klimatkrisen har väckt ett akut behov av att omvärdera människans relation till omgivningen. Konstnären och curatorn Marie-Andrée Robitailles cirkusverk är ett led i en process där hon utforskar övergången från en människocentrerad cirkus till en annan form, där krafter som inte utgår ifrån människan får ta plats i uppbyggnaden.

Utställningen består av ett antal verk som Robitaille valt ut. Effektfulla former, strukturer, ljud och rörelser återspeglar kristillstånd och mänsklig sårbarhet: Bubblor i form av dodekaeder påminner om virus. Räddningsfilten, som ska skydda mot eld och kyla, har fått en ny, talande form. Foliestycken bjuder upp till en luftburen dans. Fendrar skapade för att absorbera båtars rörelseenergi har blivit pendlar i en interaktiv ljudinstallation.

Robitaille har lekt med föremålen och förvandlat dem till ett poetiskt och mjukt motstånd till den kollektiva kris vi nu erfar. Hon riktar fokus på det dynamiska förhållandet mellan olika varelser, element, objekt och mänsklig aktivitet.

Curator och cirkusartist:
Marie-Andrée Robitaille

Medverkande:
Visual Artist: Rachel Wingfield
Ljuddesign: Hara Alonso
Foto: Einar Kling Odencrants
Teknik och tillverkning av objekt: Eduardo Cardozo

Utställningen är ett samarbete mellan Gävle Konstcentrum, Stockholms konstnärliga högskola (SKH), Kristofferscenen och Cirkusperspektiv AB.

PROGRAM UNDER UTSTÄLLNINGEN

Tisdag 29.9
ETT SAMTAL OM CIRKUS
18:30, Digitalt

Samtal mellan intendent/kulturhistoriker Ann Nilsén och cirkusartist Kalle Wedin (tillika en av Gävle kommuns projektledare för Cirkus 2020). Gefle Dagblads kulturredaktör Kristian Ekenberg agerar moderator. Programmet visas på vår Facebook-sida.

Söndag 4.10
FINISSAGE MED PERFORMANCE
kl 12 & kl 14, Konsthallen

Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Mejla anmälan med fullständigt namn samt vilken tid ni önskar gå till: malva.molund@gavle.se

 


 

Viktig information om hur utställningen hanteras och påverkas av situationen med COVID-19:

Gävle kommun och Gävle Konstcentrum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronaviruset. Följande åtgärder och förhållningsregler vidtas i samband med kommande utställning:

– Vi har föranmälan till vernissage 19/9. Det finns två tider att välja mellan; kl. 12.00 och kl. 14.00. Vid både tillfällena sker invigningstal och performance. Först till kvarn, begränsat antal platser. Maila er anmälan till: malva.molund@gavle.se. OSA med för- och efternamn samt önskad tid senast 16/9. Drop in till vernissage sker endast i mån av plats.

– Vi kommer erbjuda visningar i samband med utställningen. Begränsat antal platser, först till kvarn.

– Vår utställningsshop är borttagen för att minska smittspridning.

– Vid vår reception i konsthallen finns ett markerat område som visar två meters avstånd till konsthallsvärden. Vi ber våra besökare att vänligen respektera detta.

– Vi kommer att tillåta max 15 besökare i utställningen samtidigt. Vi ber er besökare att ha överseende med detta och hålla avstånd till varandra i konsthallen. Åtgärden kan innebära att viss väntetid uppstår. Planera gärna in extratid om möjligt i samband med ert besök till konsthallen.

– Vi placerar ut handsprit vid ingången till konsthallen. Vänligen använd er av den vid in- och utgång.

– Vi uppmanar våra besökare att stanna hemma vid minsta symptom – för allas bästa.

Med dessa åtgärder välkomnar vi er besökare till vår konsthall på ett säkert och ansvarsfullt sätt.Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!