billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

konstfiktion och fakta

aterforeningen

UPPLEV GÄVLES OFFENTLIGA KONST I DIN TELEFON!

Den 1 oktober lanserade Gävle kommun ett första urval av 21 offentliga konstverk i Region Gävleborgs app KOF, Konstfiktion & fakta. Den är den första etappen i arbetet med att tillgängliggöra konstverk ur den kommunala samlingen digitalt. I appen hittar du till konsten med hjälp av en karta och navigerar genom att klicka dig fram för att ta del av bilder, texter, filmer och ljudslingor till de olika konstverken. Du får även lära dig mer om tekniker, material och om konstnärerna.

Under våren 2020 har Gävle kommun samlat in GIS- koordinater till en stor mängd offentliga konstverk i kommunen och samlat dessa i en kartdatabas. Dessa koordinater har sedan byggts på med verkstexter, bilder med mera som nu möjliggör denna lansering och tillgängliggörandet av konstsamlingen digitalt. Du kan ta del av appens innehåll på plats när du står framför verket på väg till jobbet, skolan eller mataffären – eller ge dig ut på en digital konstrunda hemifrån genom att klicka dig runt till olika platser i Gävle kommun och i Gävleborgs län. Kanske upptäcker du en ny del av kommunen genom konsten? Eller ett nytt favoritverk genom appen?

I den första lanseringen återfinns bland annat Carin Ellbergs Det femte elementet i rondellen vid Norrtull, Allan Runefelts Getgubben på Stortorget, Eric Grates Gudinnan vid hyperboeriskt hav vid Rådhustorget och Ida Mattons Lokes straff vid Länsmuseets entré – och många andra.

Appen är producerad av Kultur Gävleborg, Region Gävleborg och finns att ladda ner där appar finns. Sök på Konstfiktion och Fakta.

kofSkriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!