billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

konstfiktion och fakta

aterforeningen

UPPLEV GÄVLES OFFENTLIGA KONST I DIN TELEFON!

I oktober 2020 lanserade Gävle kommun ett första urval av 21 offentliga konstverk i Region Gävleborgs app KOF, Konstfiktion & fakta. Lanseringen möjliggjordes av ett bakomliggande arbete under våren 2020 då Gävle kommun samlade in GIS- koordinater till en stor mängd offentliga konstverk i kommunen.

I appen hittar du till konsten med hjälp av en karta och navigerar genom att klicka dig fram för att ta del av bilder och texter om konstverken.

Du kan ta del av appens innehåll på plats när du står framför verket på väg till jobbet, skolan eller mataffären – eller varför inte ge dig ut på en digital konstrunda hemifrån genom att klicka dig runt till olika platser i Gävle kommun och i Gävleborgs län. Kanske upptäcker du en ny del av kommunen genom konsten? Eller ett nytt favoritverk genom appen?

I appen hittar du information om konstverk som Carin Ellbergs Det femte elementet i rondellen vid Norrtull, Allan Runefelts Getgubben på Stortorget, Eric Grates Gudinnan vid hyperboeriskt hav vid Rådhustorget och Ida Mattons Lokes straff vid Länsmuseets entré – och många fler därtill.

Fler konstverk från Gävle kommun kommer att läggas in i KOF  under våren 2021.

Appen är producerad av Kultur Gävleborg, Region Gävleborg och finns att ladda ner där appar finns. Sök på Konstfiktion och Fakta.

kofSkriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!