billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Ljud-event Anastasia Ax

AXapsis


fredag 12.1

FINISSAGE
LJUD-EVENT MED ANASTASIA AX OCH LARS SILTBERG
18:00

Just nu visas utställningen Copyright av Anastasia Ax på Gävle Konstcentrum. Med rummet och dess förutsättningar som grund, använder Ax sin egen kropp som redskap för att bygga upp och därefter dekonstruera och rasera de konstruktioner hon skapat. Resultatet vittnar om en destruktiv transformation där processen och den fysiska närvaron präglar verket. Genom sin arbetsmetod – att bygga upp och rasera – utmanar Ax normen för den konstnärliga praktiken och konstverkets statiska roll.

Inför den uppskattade utställningens sista helg tar Anastasia Ax ännu en gång rummet i anspråk. I kollaboration med Lars Siltberg framförs ett ljud-event som utgår från textinspelningar ur Ax’s arkiv av papper och objekt. Arkivet har byggts upp av material från hennes mångåriga projekt The world as of yesterday. Ljud-eventet av Anastasia Ax och Lars Siltberg sker i relation till utställningen Copyright vid detta enskilda tillfälle, specifikt för Gävle Konstcentrum.

Anastasia Ax (f 1979) har studerat vid Kungliga Danska Konstakademin, Högskolan för Fotografi och Film och Konsthögskolan Valand i Göteborg samt vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon mottog 2015 det prestigefulla internationella Faber-Castell priset för teckning och nominerades 2010 till Carnegie Art Award. Anastasia Ax har ställt ut på bl.a. Moderna Museet, Kunsthalle Athena, Artipelag samt Black and White Gallery/Project Space. 2007 medverkade Anastasia Ax i utställningen Oväntat besök på Gävle Konstcentrum med performanceverket I witness report. Hon bor och verkar i Stockholm.

Lars Siltberg (f 1968) arbetar med video, fotografi och ljud. Hans verk har bl.a. visats på Venedigbiennalen, Artipelag samt Tensta Konsthall. Han arbetar återkommande i samarbeten med Anastasia Ax, och bor och verkar i Stockholm.Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!