billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

LOCAL A. (frågan) 26.3.15

ophira

Torsdag 26.3.15
FILMVISNING: (frågan) av LOCAL A.
18:00

(frågan) handlar om spännvidden mellan individ och samhälle samt mellan platsen, det skulpturala mediet och texten i videon. Genom (frågan) vill Local A. undersöka tillvaron på platser runt om i världen ur ett individperspektiv och försöka fånga in angelägna frågor och ämnen som cirkulerar i vår samtid.

I (frågan) arbetade Local A. i performance där de medverkande var både publik och deltagare. Konstnärerna skapade en installation och bad de medverkande att agera genom att skulptera ett självporträtt. De skulle också anonymt skriva ner de viktigaste frågorna de bar med sig i stunden samt besvara en fråga från deltagare i en tidigare performance. 

På det viset definierades (frågan) av deltagarna. Det var de som genom sina svar och frågor samt inte minst sina kroppar i videoverket och sitt skulpturala arbete, bidrog till innehållet i (frågan).

Konsthistorien visar hur självporträttet som gestaltningsform bland annat relaterar till uppfattningen om vad en konstnär är, vilken position hen intar i det aktuella samhället. Vi vill i (frågan) använda oss av denna historiska läsning av självporträttet och låta deltagarna uppleva dels den dialog med sig själv som den skapande processen innebär, men också ge en möjlighet att reflektera över sin egen position i samhället.

(frågan) performance utspelade sig under 2014 på Iaspis projektrum, Gävle Konstcentrums Furusal och i offentliga rummet i Stockholm och Israel. (frågan) har visats i utställningsformat med publikmedverkan på PASAJ galleri i Istanbul 2015.

– Felice Hapetzeder & Jenny Berntsson, Local A.

Filmens speltid är 36 minuter.

gavle2

gavle

Bild: Felice Hapetzeder & Jenny Berntsson, Local A.Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!