billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

ny intendent off konst

intendent-offkonst-liten

BJÖRN NORBERG ÄR NY INTENDENT FÖR OFFENTLIG KONST PÅ GÄVLE KONSTCENTRUM

Björn Norberg är ny intendent för offentlig konst i Gävle kommun och började sitt arbete på Konstcentrum i veckan. -Jag arbetar med den offentliga konsten i Gävle. Jag ser till att den befintliga konsten mår bra och att ny offentlig konst kommer till, säger han.

Björn Norberg har lång erfarenhet av konstprojekt och kultur. Han kan Gävle eftersom han har arbetat bland annat med utställningar på Länsmuseet i Gävle under åren 1994-2004. Han är intresserad av hur konsten integreras i samhällsbyggandet och är övertygad om att konsten har en mycket viktig del i ett framtida hållbart samhälle.

-Vi är väldigt glada att ha rekryterat Björn Norberg till uppdraget att lyfta och förvalta den konst vi äger tillsammans. Han har arbetat mycket med samhällsutvecklingsfrågor och det i kombination från hans erfarenheter från olika institutioner och av arbete med offentliga konstnärliga gestaltningar gör att han kommer att kunna bidra med mycket till Gävle som kulturstad. Som ett extra plus får vi en medarbetare som både har kännedom och känsla för Gävle, säger Eva Asp, chef Gävle Konstcentrum.

Nu senast var han projektledare och curator för Dome of Vision som är en visionär och inspirerande mötesplats som drivs i samverkan mellan NCC och KTH – Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och samarbetspartners. De bjuder in till samtal kring en hållbar framtid och där samtidskonsten är en del.

-Framtidens hållbara samhälle kräver nytänkande, nya samarbeten och innovationer. Konsten har en viktig roll. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med konst och samhällsutveckling. Jag är mycket intresserad av att samverka och hitta dialog med politiker, beslutsfattare och byggherrar om idéer kring samhällsutvecklingsfrågor och kan bidra med dessa erfarenheter i ett Gävle som växer. Jag tycker det är viktigt att berätta, diskutera och debattera för att förankra och öka förståelsen och intresset för samtidskonsten i Gävle, säger han.

Björn Norberg var också med och startade Mejan Labs , en plats för konstnärliga experiment inom Kungl. Konsthögskolan i Stockholm, tillsammans med skolans rektor Marie-Louise Ekman och konstnären och professorn Peter Hagdahl. Han har också arbetat som projektledare på Bonniers konsthall i Stockholm.

Björn Norberg bor i Uppsala och pendlar till Gävle.

 

För mer information:
Björn Norberg, intendent för offentlig konst, Gävle Konstcentrum, tfn: 0701-47 07 58
Eva Asp, enhetschef Gävle Konstcentrum, tfn: 076-518 98 93Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!