billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Lyssna på programmet

LYSSNA

Bor du inte här, är du alltid dubbelbokad eller räcker tiden inte till? Nu finns möjlighet att ta del av Gävle Konstcentrums program även i efterhand. Under våren kommer vi här att publicera flera av våra spännande program som ljudupptagningar.

 

TIDIGARE PROGRAM:

21.1 2016
DET DIGITALA DELTAGANDETS DRIVKRAFTER

Vilken betydelse har det digitala medie- och kommunikationslandskapet för hur vi väljer att delta? Den digitala teknologin och det samhälle vi lever i Sverige idag erbjuder både ökade möjligheter att uttrycka oss och ökade möjligheter att knyta vår identitet, berättelsen om oss själva och våra liv, till politiska åsikter och grupperingar.

Programmet var en lunchföreläsning av Jakob Svensson om internets och sociala mediers roll för det politiska deltagandet. Den efterföljande diskussionen leddes av Paulina Sokolow, creative director och kommunikationsansvarig på Bukowskis auktioner.Programmet arrangerades i samarbete med kommunikationsavdelningen Gävle Kommun och var en del av Gävle Konstcentrums programserie DELTA & DELA: Hur gör vi tillsammans idag?.

Lyssna på progammet

21.1 2016
VAD HÄNDER MED ENGAGEMANGET?

Föreläsning av Lars Svedberg, professor i socialt arbete vid Ersta Sköndal högskola, och efterföljande panelsamtal med fokus på engagemanget lokalt i Gävleborg.

I sociala medier skallar utropen från ideella krafter om vårt gemensamma ansvar för flyktingmottagandet i Sverige och känslan av deltagande tycks starkare än aldrig förr. Samtidigt matas vi med uttalanden om ett blödande och krympande föreningsliv. I sin föreläsning presenterar Lars Svedberg hur det egentligen står till med engagemanget i Sverige idag. Vilka utgör det civila samhället – den plats där individer agerar tillsammans i gemensamma intressen – och hur har detta ideella engagemang förändrats över tid?

Tillsammans med forskarna Johan von Essen och Magnus Jegermalm har Lars Svedberg skrivit rapporten Folk i rörelse – medborgerligt engagemang 1992-2014, en jämförelse om hur och på vilket sätt engagemanget i Sverige förändrats över tid. Lars Svedberg är forskningsledare för avdelningen för forskning om det civila samhället vid Ersta Sköndal högskola och i sin forskning har Svedberg återkommit till ämnen som medborgarskap, civilsamhälle och tillit.

Efterföljande samtal med: Emelie Lundin (Studieförbundet Vuxenskolan), Sergio Manzanares (Kultur & Föreningsstöd Gävle kommun), Karin Bäckström (konstnär, Konstfrämjandet Gävleborg), Jon Perman (konstnär, Konstfrämjandet Gävleborg).

Lyssna på programmetSkriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!