billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Skulpturvandring 28.10


lördag 28.10

SKULPTURVANDRING
14:00 

Just nu visas utställningen Konsten vi äger tillsammans på Gävle Konstcentrum. Utställningen tar avstamp i de konstnärskap som gjort avtryck och intryck i Gävle och på Gävleborna.

Redan 1880 mottog Gävle sin första stora skulpturdonation,Hedbergska fontänerna i rådhusesplanaden. Fontänen blev upprinnelsen till den betydande skulpturstad Gävle är än idag. Flera av de offentliga verk, belägna i Gävles centrala miljöer, finns på plats tack vare GDJ-fonden vars donationer under mitten av 1900-talet blev tongivande för vårt stadsrum. 1998 togs beslut om ett regelmässigt införande av en-procentsregeln som inte bara tillfört Gävle flera offentliga verk utan också inneburit att konsten flyttas ut till kringområden som Andersberg och Sätra.

Tillsammans med Björn Norberg, intendent för offentlig konst Gävle Konstcentrum, möter vi genom en gemensam vandring några av Gävles många offentliga verk. Vi kommer inte bara att se konsten utan kommer även att uppmärksamma den stadsmiljö som den är en del av. Konstverken i centrala Gävle är välkända och etablerade delar av stadsbilden. Det är platser vi passerar varje dag. Ändå finns det mycket nytt att upptäcka.

Konstvandringen sker lördag 28 oktober, samling vid Gudinna vid hyperboreiskt hav kl 14:00. Kläder efter väder – vi är utomhus!Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!