billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Utställningar

Issaweb4

UTSTÄLLNINGEN ÄR FÖRLÄNGD TILL 23 APRIL

Issa Touma är Gävles fristadskonstnär sedan mars 2016. Detta är den första mer omfattande presentationen av hans konstnärskap i Sverige. I utställningen visas ett antal filmer och foton, verk som är tillkomna mellan åren 2012-2016. De utgår alla från det arbete Issa Touma utfört och alltjämt genomför i sin hemstad Aleppo – en stad som sedan flera år stått i världens fokus. Det arbete han där bedriver, i sitt galleri Le Pont i Aleppo, är en konstnärlig, humanistisk motståndshandling mot det krig som pågått under så många år. Utställningen ger oss anledning att tänka både på vad en fristad kan innebära, och hjälpa oss att se, genom en konstnärs blick, på de förhållanden som är angelägna, och i många avseenden obegripliga, vad det kan vara att befinna sig i en sådan miljö.

Issa Touma är representerad vid Victoria & Albert Museum. En av de filmer som visas i utställningen är ”9 Days – From My Window in Aleppo”, där Issa Touma med sin mobilkamera filmar krigets utbrott i Syrien, under nio dagar från den 19 augusti 2012. Filmen är ett samarbete med Thomas Vroege och Floor van der Meulen, den är flerfaldigt belönad och nominerad till European Film Award 2016. För första gången visas också den av samma konstnärer helt nyproducerade filmen ”Greetings from Aleppo”som är en fortsättning på ”9 Days..”, som tillkommit i konstnärens hemstad i oktober i år. Den skildrar hur människorna fortsätter sina liv i staden Aleppo, trots det krig som skoningslöst rasat under så många år. I utställningen visas också fotoverket ”Women We Have Not Lost Yet”, porträtt av 11 unga kvinnor, vars identiteter delvis är dolda. De var några av de människor som tog sin tillflykt i Issa Toumas galleri i Aleppo, Le Pont Gallery, i april 2012 i samband med den stora attacken från den radikala islamistiska oppositionen. De intensiva stridigheterna varade en vecka, under vilken gruppen sökte stöd hos varandra och lät fotografera sig, som ett rop på hjälp men också för att sända ett budskap till världen att de fortfarande var vid liv.

Utställningen produceras i samarbete med Paradox och Le Pont Organization.

Välkommen på vernissage den 7 December!

 

SAMTIDIGT PÅ SILVANUM

Utställningen Med världen under oss, valda samtidsverk ur Region Gävleborgs konstsamling, visas i Silvanums entréhall till den 16 februari.
http://www.regiongavleborg.se/Kultur/Press/Pressmeddelanden/med-varlden-under-oss/

Som en avslutning av utställningen visas filmen Flocken i Furusalen den 14 februari, fri entré. Under denna kväll är Konsthallen öppen till 18.00.
https://www.facebook.com/events/1225214027568231/

Gävleborgs Läns Konstförening, årets medlemsutställning 13-19 mars i Silvanums entréhall.

 Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!