Hej juryn!

Årets jury för Gävle Konstcentrums vårsalong är…

För femte gången bjuds nu länets konstnärer in till Vårsalongen på Gävle Konstcentrum. Årets jury består av Kristina Lindqvist, konstintendent, Länsmuseet Gävleborg, Jan Stene, konstintendent, Gävle konstcentrum och det kanske lite oväntade namnet – Tord, mångsysslare.

– Jag är hedrad över att de tar in mig i juryn för vårsalongen. Samtidigt är jag inte förvånad. Jag gillar konst. Jag hade ett helt ok betyg i bild och dessutom hade jag en granne där jag bodde tidigare som hade gått en konstskola. Så jag tycker att jag har rätt bra på fötterna rent kompetensmässigt också, säger Tord, mångsysslare.

Tord är just nu aktuell med den interaktiva talkshowen Peptalk på Kulturhuset Stadsteater i Stockholm och ser fram emot juryarbetet.

– Jag hade ju bra betyg i bild, jag var klart godkänd sa bildläraren. Så jag kommer att gå in med högt huvud i juryarbetet och armbåga fram mina favoriter, säger han.

Ansökningsperioden för Vårsalongen 2024 är vecka 11, 11–17 mars. Den görs digitalt och alla som bor i, eller har stark anknytning till, Gävleborg kan söka, oavsett om man är nybörjare eller erfaren konstnär. 

– Jag hoppas att så många som möjligt söker, oavsett erfarenhetsgrad. Och årets jury känns verkligen intressant, säger Jan Stene, konstintendent på Gävle kommun.

Utställningen kommer att vara öppen för allmänheten under 27 april – 26 maj på Gävle Konstcentrum.

Hjälpte informationen på denna sida dig?