Offentlig konst

Här hittar du info om Gävles offentliga konstskatt, appen Konstfiktion och Fakta samt vart du kan ta del av konstverken.

Gävles offentliga konst

Gävle kommuns offentliga konstsamling består av cirka 330 verk. Konsten har av tradition en viktig plats i Gävles stadsmiljö. På gator och torg, i parker och i bostadsområden finns verk av både svenska och internationella konstnärer.


Gävle Konstcentrum sköter kommunens inköp av konst, projektleder konstnärliga gestaltningsuppdrag samt registrerar och vårdar kommunens konstsamling. Vi arrangerar också regelbundet visningar av den offentliga konsten. Gävle Konstcentrum arbetar aktivt med att fördjupa diskussionen om staden som offentligt rum och betydelsen av konst för och i stadsrummet.

Upplev Gävles offentliga konst
i din telefon

Kultur Gävleborg, Region Gävleborg har en app där du kan uppleva en del av Gävles offentliga konst digitalt.

Appens innehåll kan du ta del av när du står framför ett konstverk på väg till jobbet, skolan eller mataffären – eller varför inte ge dig ut på en digital konstrunda hemifrån genom att klicka dig runt till olika platser i Gävle och Gävleborgs län? Kanske upptäcker du en ny geografisk plats genom konsten? Eller ett nytt favoritverk genom appen?

Appen finns där appar finns. Sök på Konstfiktion och Fakta.

Sedan hösten 2020 ingår Gävle kommun i det regionala samarbetet med appen som drivs av Kultur Gävleborg.

Se vilka personliga konstrundor vi tipsar om och läs mer om den offentliga konstsamlingen.

Hjälpte informationen på denna sida dig?