24 mars 2018 -

26 april 2018

CATTI BRANDELIUS
ELITAKROBATEN
24.3.18 – 26.4.18

Gävle Konstcentrum önskar er varmt välkomna till vernissage för utställningen Elitakrobaten, lördagen 24.3. Invigningen sker kl. 12.00 i närvaro av konstnären.
Kl.12.30 följer ett öppet gympapass som leds av Catti Brandelius moster, Christina Westberg, instruktör för lättare funktionell träning.
Den som vill får gärna vara med.
Kom i funktionella kläder!
Vi bjuder på nyttigt tilltugg samt dryck

”Gud vilken tur att jag kom på det här! Jag ska bli Elitakrobat! Jag ska slå hårdare än Rocky Balboa. Jag ska bli smidigare än Nadia Comăneci. Ni ska få se. Ni kommer bli så överraskade att ni skiter i brallan. Jag ska besegra allt. Min ålder, min kropp, mina egna förutfattade meningar. Jag ska stiga ur min bekvämlighetsbubbla, jag ska frysa, svettas, gråta blod. Jag ska bli det jag alltid var menad att vara. Elitakrobat.”

I videoverket Elitakrobaten får vi följa en avdankad konstnär som en dag får nog och påbörjar en resa från bekväm kontorsråtta till stenhård, vältränad Elitakrobat. En kvick och humoristisk film med en mer allvarsam underton, som kretsar kring frågor om identitet, prestation och normer.

Catti Brandelius (f.1971) är född och uppvuxen i Gävle, idag bor och arbetar hon i Stockholm. Brandelius är utbildad på Konstfack och har läst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. I sin konst arbetar hon ofta med olika personas. Under 1990-talets slut fick Brandelius stor uppmärksamhet för sin persona Miss Universum. Som Miss Universum gjorde Brandelius konstvisningar, radio, performances, musik och videos. Efter Miss Universum följde andra personas såsom Profesora och Red Cloud Carter. Sedan 2014 har Brandelius arbetat med alter egot Elitakrobaten, ett arbete som handlar om att utmana sig själv fysiskt såväl som psykiskt.


Länkar till artiklar om Elitakrobaten:

Arbetarbladet: Försoffad skönhetsdrottning blev elitakrobat – se Catti Brandelius göra en Rocky i Gävle

Gefle Dagblad: Catti Brandelius bjuder in till jympapass i Konstcentrum

Sveriges Radio: Catti Brandelius blev ”Elitakrobaten” efter en depression


Kontakt

Datum

2018-03-24 - 2018-04-26

Plats

Gävle

Kostnad

Fri entré

Arrangör

Gävle Konstcentrum

Telefon

026-17 94 24

E-post

konstcentrum@gavle.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?