25 oktober 2015 -

24 januari 2016

CHTO DELAT
AT THE MOMENT OF DANGER
25.10.15 – 24.1.16

Den senaste tidens händelser i Ryssland ställer oss inför en förändrad verklighet. I höst presenterar Gävle Konstcentrum den första separatutställningen i Sverige med det internationellt erkända ryska konstkollektivet Chto Delat? ”Chto Delat ?” är ryska och betyder ”Vad bör göras?” Utställningen är skapad särskilt för Gävle Konstcentrum och är en temperaturmätare på läget i Ryssland just nu.

Utställningen speglar vad konst kan vara i det ögonblick då politiska system sätts ur spel och vardagen börjar falla sönder. I Ryssland präglas tillvaron idag av en ny sorts Kalla kriget-stämning, där det i olika sociala och politiska sammanhang pågår ett ständigt sökande efter fiender och förtryck av avvikande åsikter. Den öppna militära konfrontationen med Ukraina har lämnat tusentals döda på båda sidor.

Vernissage lördag 25 oktober kl 12:00 med invigning av Anna Livion-Ingvarsson, chef Gävle Konstcentrum. Konstnärerna närvarar.


PROGRAM

DELTA & DELA: HUR GÖR VI TILLSAMMANS IDAG?
En programserie kring engagemang och delaktighet i Sverige idag.

I sociala medier skallar utropen från ideella krafter om vårt gemensamma ansvar för flyktingmottagandet i Sverige och känslan av deltagande tycks starkare än aldrig förr. Samtidigt matas vi med uttalanden om ett blödande och krympande föreningsliv. Hur står det egentligen till med engagemanget i Sverige idag? I en serie program och möten kommer Gävle Konstcentrum under hösten att intressera sig för hur vi arbetar tillsammans. Hur väljer vi att arbeta med andra och på vilka plattformar? Och vilken roll spelar konsten och den visuella kulturen? Om vi byter rum, möter vi andra perspektiv?

torsdag 12.11
RADIKAL VÄNSKAP

torsdag 3.12
NÄR BILDEN BLIR FÖR MYCKET

torsdag 13.1
TEMAVISNING: VÄLKOMMEN TILL SVERIGE?

torsdag 21.1
DET DIGITALA DELTAGANDETS DRIVKRAFTER

torsdag 21.1
VAD HÄNDER MED ENGAGEMANGET?

Kontakt

Datum

2015-10-25 - 2016-01-24

Plats

Gävle

Kostnad

Fri entré

Arrangör

Gävle Konstcentrum

Telefon

026-17 94 24

E-post

konstcentrum@gavle.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?