20 maj 2023 -

28 maj 2023

Konstskolan i Gävle – Interlude

20.05.2023 – 28.05.2023

Så är det dags för Konstskolans årliga avslutningsutställning. Det är skolans andraårselever som traditionsenligt visar sina arbeten på Gävle Konstcentrum. Detta år är det tolv utställare som visar vad två års enträget arbete lett fram till.


Vernissage lördag 20 maj kl. 12-16.
Invigning kl. 13 av Jan Stene, intendent på Gävle Konstcentrum.


INTERLUDE, ett begrepp som används främst i musik-, och teatervärlden för att beskriva ett musikstycke som spelar mellan två scener i en teater.

Ett mellanspel. 

I denna utställning finns ordet Interlude som en röd tråd mellan verken i form av de olika tolkningar och relationer var konstnär har till begreppet. Som individer men även som människosläkte, befinner vi oss alltid i någon slags mitten mellan före och efter, särskilt i vår samtid där vi människor ständigt är i rörelse.

För oss ser vi denna utställning som brytpunkten mellan vår identitet som konstskoleelever och en egen konstnärsidentitet. Under dessa två år som vi gått på Gävle Konstskola har vi fått skapa och utforska denna identitet och utställningen är vår redovisning av vad vi kommit fram till.

Medverkande från Konstskola i Gävle årskurs 2: Kim Berglin, Gabriel Blomqvist, Jazz Bydén, Lisa Ceder, Mayasa El-Mahmadi, Ella-Kari Eriksson, Cecilia Lindgren, Max Magnusson, Thomas Sjöström, Hannah Vonglertvisavakorn, Amanda Åhlund, Fanny Åhrlin.

Ansvarig handledare från Konstskolan i Gävle är Ann-Catrin Olsson och från Gävle Konstcentrum Therese Parner.

Kontakt

Datum

2023-05-20 - 2023-05-28

Plats

Gävle

Kostnad

Fri entré

Arrangör

Gävle kommun

Telefon

026-17 94 24

E-post

konstcentrum@gavle.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?