9 april 2022 -

8 maj 2022

Vårsalongen 2022

Vårsalongen 2022 är Gävle Konstcentrums tredje salong. Intresset har varit större än tidigare vilket visar sig i det stora antalet ansökningar, 164 st. Det regionala konstlivets nyfikenhet och vilja att synas tycks vara på topp. Jag ser gärna att denna trend håller i sig och att vi nästa år har nya rekordsiffror att glädjas åt. Blev du inte antagen i år knyter du näven i fickan tills nästa gång!

Juryns arbete har varit stimulerande och krävande. De inskickade ansökningarna har spretat åt många olika håll och representerat varierande teknik och konstnärlig temperatur. Nålsögat blev i slutändan väldigt finmaskigt för att på bästa sätt skapa en harmonisk helhet och ge utrymme och luft till de 30 konstnärer som blivit antagna. Att sätta samman grupputställningar är alltid en delikat balansgång mellan det individuella och det kollektiva. En finstämd och ibland smärtsam gallring som kanske är en av de viktigaste processerna för att låta konsten växa och frodas.

Jan Stene
Konstintendent, Gävle Konstcentrum.

Jury: Jenny Danielsson, frilansskribent, Ann-Catrin Olsson, konstnär och Jan Stene, Konstintendent på Gävle Konstcentrum.

Vårsalongen 2022 från Gävle kommun på Vimeo.

Foto och film: Gävle kommun

Beskrivning av film: Två personer tittar på delar av utställningen ”Vårsalongen 2022”, i konsthallen på Gävle Konstcentrum. Konstverken syn både i sin helhet och i närbild. Stämingsfull musik är pålagd över bilderna. I text framgår informationen ”Vårsalongen 2022, 9 april – 8 maj, Gävle Konstcentrum”.

Kontakt

Datum

2022-04-09 - 2022-05-08

Plats

Gävle

Kostnad

Fri entré

Arrangör

Gävle kommun

Telefon

026-17 94 24

E-post

konstcentrum@gavle.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?