billiga sverige butikens outlet: UGGS , skor ,

Offentlig konst

 

NU RESTAURERAS GÄVLES OFFENTLIGA KONST

Konsten har av tradition en viktig plats i Gävles stadsmiljö. På gator och torg, i parker och i bostadsområden finns verk av både svenska och internationella konstnärer.

Under åren 2020/2021 pågår en särskild insats och satsning på det redan befintliga offentliga konstbeståndet. Politiken har avsatt extramedel för att restaurera upp och vårda den konst som redan finns i Gävle kommun – den konst som vi äger tillsammans. Satsningen är mycket välbehövd då kommunen sedan länge har en innestående vårdskuld till den offentliga konsten.

Restaureringarna pågår framförallt under våren, sommaren och tidig höst. Vissa skulpturer försvinner en stund under den här perioden för göra entré igen hela, rena och i betydligt bättre skick än förut.
De större skulpturerna restaureras direkt på plats.

Några verk som berörs av restaureringar är: Gudinnan, Tredelad vilande figur, Nostalgi i Bolougnern, Getgubben, Femte Elementet m. fl.

 

henry_moore2

Tredelad vilande figur, Henry Moore

 


Gävle Konstcentrum sköter kommunens inköp av konst, projektleder konstnärliga gestaltningsuppdrag samt registrerar och vårdar kommunens konstsamling. Vi arrangerar också regelbundet visningar av den offentliga konsten. Gävle Konstcentrum arbetar aktivt med att fördjupa diskussionen om staden som offentligt rum och betydelsen av konst för och i stadsrummet.

Kultur Gävleborg, Region Gävleborg har en app där du kan uppleva en del av Gävles offentliga konst digitalt. Läs mer om appen här.

Kontakt

Gävle Konstcentrum
E-post konstcentrum@gavle.se

 

Femte elementet, Carin Ellberg

 Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan:  
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!